Etusivu / Asunnot / Helsinki / Asunto Oy Helsingin Kirjekyyhky 7 / 2h+kt Metsäläntie 8 a A39

2h+kt Metsäläntie 8 a A39

Kompakti kaksio valoisalla lasitetulla parvekkeella

286 700,00€47,0 m22023

Kuvagalleria

Kuvagallerian visualisointikuvat ovat havainnekuvia useista eri asuntotyypeistä.

Kompakti kaksio valoisalla lasitetulla parvekkeella

Etsitkö uutta kotia luonnon läheisyydestä mutta kuitenkin hyvien liikenneyhteyksien varrelta? Miltä kuulostaisi huoleton kerrostaloasuminen loistavalla paikalla Helsingin Keskuspuiston naapurissa?

As Oy Helsingin Kirjekyyhky 7 on valmistunut toukokuussa 2023 urbaaniin ja viihtyisään Postipuistoon.

Postipuistoon rakennetaan etenkin perheasuntoja, joiden välittömästä läheisyydestä löytyy kattavat palvelut sekä hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Entisenä maaliikennekeskuksena on Postipuistosta erityisen hyvät liikenneyhteydet autoilijalle ja asemien läheisyys sekä toimivat bussiyhteydet takaavat hyvät joukkoliikenneyhteydet.

Modernit asunnot hurmaavat vaativammankin asukkaan valoisuudellaan ja avaruudellaan, asumismukavuutta lisäävät myös mm. sisäpihan alla sijaitsevat autopaikat sekä taloyhtiön yhteiset saunaosastot ja vapaa-ajantila talon ensimmäisessä kerroksessa.

Valokuvat ovat 5.krs:n vastaavasta asunnosta asunnosta A27 ja kodin pintamaterialien värimaailma voi poiketa kuvista.

Ota yhteyttä meihin, niin saat lisätietoja.

KIRJEKYYHKY 7 LÄMPENEE EKOLOGISESTI MAALÄMMÖLLÄ

Kohde on muuttovalmis, sovi oma asuntoesittely!

AS OY HELSINGIN KIRJEKYYHKY 7:ssa pääset nauttimaan valoisuudesta, luonnon läheisyydestä ja huolettomasta kerrostaloasumisesta loistavalla paikalla Helsingin Keskuspuiston naapurissa. 8-kerroksen talossa on yhteensä 46 modernia asuntoa toimivasta yksiöstä tilavampiin 4-5h+k+s -asuntotyyppeihin asti. Isojen asuntojen pohjaratkaisu elää ja joustaa tarpeidesi ja elämäntilanteesi mukaan ja niihin on mahdollista toteuttaa muusta asunnosta erotettavissa oleva sivuasunto, joka on omalla sisäänkäynnillä itsenäisesti toimiva yksiö ja jolla saa tarvittavaa yksityisyyttä erilaisia käyttötarkoituksia varten. Vuokraamalla sivuasunnon ulkopuoliselle voit myös saada kätevästi lisätuloja.

ASUNNOT

Modernit asunnot hurmaavat vaativammankin asukkaan valoisuudellaan ja avaruudellaan. Asunnot ovat selkeitä, avaria ja tehokkaita. Sisäpihalle avautuvat suuret lasitetut parvekkeet jatkavat asuntojen oleskelutiloja ulos. Asuntojen pintamateriaalit on valittu huolella ja ne ovat aikaa kestävän tyylikkäät ja täyttävät suomalaisen päästöluokituksen M1 mukaiset kriteerit.

Kirjekyyhkyjen korttelilla on omat ekologiset tavoitteet. Kirjekyyhky 7 lämpeneekin ekologisesti maalämmöllä. Asukkaita kannustetaan kierrätykseen varaamalla jätetiloihin kattavat lajittelumahdollisuudet. Vedenkulutuksen osalta rakennus on varustettu tekniikalla, jonka ansioista vedenkulutus on noin 20% pienempi, kuin rakennuskannassa keskimäärin. Tämän kohteen asunnoissa on lisäviilennys vakiona.

Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys ja niihin kuuluu myös koneellinen lisäviilennys. LVI-tekniikka on osoittin varustettu digitaalisella ohjaus- ja seuranta-automatiikalla, jonka ohjauksen asukas voi halutessaan tilata palveluntarjoajalta lisätyönä suoraan omaan mobiililaitteeseen.

PASILAN POSTIPUISTOSSA ASUT SUOMEN PARHAIDEN LIIKENNEYHTEYKSIEN ÄÄRELLÄ

Postipuiston alue kannustaa asukkaitaan käyttämään ympäristöystävällisiä liikkumismuotoja. Asuinalueelta toteutetaan hyvät jalankulku­ ja polkupyöräyhteydet Keskuspuistoon ja Käpylän asemalle. Pyörällä pääset helposti nauttimaan Keskuspuiston kattavista pyöräilyreiteistä. Lisäksi Helsingin kaupunki suunnittelee jatkavansa pyöräverkko Baanaa Postipuistoon.

Ilmalan ja Käpylän asemien läheisyys ja toimivat bussiyhteydet takaavat hyvät joukkoliikenneyhteydet. Bussit tulevat kulkemaan aivan talojen edestä ja lähin pysäkki on alle 100 m päässä talosta. Alueelle on suunnitteilla myös raitiotievaraus. Postipuistosta on helppo kulkea myös Pasilan asemalle, josta on Suomen parhaat liikenneyhteydet, suuntautui matkasi minne tahansa.

Entisenä maalikennekeskuksena on Postipuistosta erityisen hyvät liikenneyhteydet autoilijalle. Matka Helsingin keskustaan taittuu 20 minuutissa, lentokentälle vartissa ja Kehä 1:lle 5 minuutissa. Taloyhtiöille kuuluu pysäköintioikeuksia korttelin yhteisen parkkihallin nimeämättömille paikoille. Pysäköintioikeuden voi ostaa itselleen asunnon oston yhteydessä. Osa korttelin autopaikoista varustetaan sähköauton latauspisteillä. Autopaikat on sijoitettu kätevästi katutasolla olevaan parkkihalliin pihakannen alle. Autolta pääsee kulkemaan esteettömästi ja sisäkautta suoraan asuntoon.

YHTEISÖLLISYYTTÄ YLI KORTTELIRAJOJEN

Pasilan Postipuiston asuinkortteleiden suunnittelussa on ollut tärkeänä lähtökohtana yhteisöllisyys. Viihtyisä ja suojaisa korttelipiha on asukkaiden luontainen kohtaamispaikka. Taloyhtiön saunaosastot sekä yhteistilat sijaitsevat käytännöllisesti talon ensimmäisessä kerroksessa. Saunaosaston, yhteistilojen ja pesulan varaukset hoituvat kätevästi sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Korttelin pysäköintihalliin on varattu yhteiskäyttöautoja asukkaiden käyttöön. Voit käyttää autoa kaikkiin päivittäisiin tarpeisiin, kuten kauppareissuihin tai vierailuihin ystävien luona. Löydät auton pysäköitynä taloyhtiön pysäköintihallista. Varaukset alkavat ja päättyvät aina pysäköintihalliin. Kerromme mielellämme lisää yhteiskäyttöautoista..

Oman taloyhtiön ja oman korttelin yhteistiloja täydentää Rullakkotorin laidalla sijaitseva Postivarikko. Postivarikko on Pohjoisen Postipuiston kaikkien taloyhtiöiden yhteinen kylätalo, joka tarjoaa muun muassa kuntosalin, liikuntatiloja, etätyöskentely- ja opiskelutiloja, erilaisia nikkarointitiloja sekä tilaa juhlien ja tapahtumien järjestämiseen.

NAUTI LUONNOSTA JA SEURAA VUODENAIKOJEN VAIHTELUA KESKUSPUISTOSSA

Asuntojen takapihalta aukeavat Helsingin keuhkot eli vehreä keskuspuisto. Upea keskuspuisto tarjoaa loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn, retkeilyyn ja virkistäytymiseen, sillä puistoalueelta löytyy jopa yli sata kilometriä ulkoilureittejä. Postipuiston välittömässä läheisyydessä pääset nauttimaan luonnosta ja sen elvyttävästä voimasta.

Pohjois-Pasilaan, entisen maaliikennekeskuksen paikalle, rakentuu tiivis ja urbaani asuinalue, jossa tulee aikanaan asumaan lähes 6000 helsinkiläistä. Asunto Oy Helsingin Kirjekyyhky 7:n tarina alkaa Helsingin historian suurimmasta asuntorakentamisen kumppaanuuskaavoitushankeesta. Kirjekyyhkyt sijoittuvat kortteliin, jonka kilpailuehdotus on yksi kolmesta Helsingin kaupungin järjestämän Pohjoisen Postipuiston tontinluovutuskilpailun voittajasta.

Pohjois-Pasilan asukasluku kasvaa yli 12 000 asukkaaseen 2030-luvulla. Asuntojen lisäksi alueelle syntyy noin 2 000 uutta työpaikkaa. Koko Pasilaan ja Postipuistoon rakennetaan aivan uutta Helsinkiä ja alueen palvelut kehittyvät koko ajan. Postipuistoon on tulossa alakoulu ja kaksi päiväkotia. Lähin päivittäistavarakauppa sijaitsee omassa kotikorttelissa.

PÄÄTÄ ASUNNON JA TONTTIOSUUDEN OSTAMISESTA ERIKSEEN

Kun taloyhtiö rakennetaan valinnaiselle vuokratontille, myydään asunto ja tonttiosuus ikään kuin erikseen. Tämä antaa mahdollisuuden valita, maksaako kuukausittain vuokratonttivastiketta, vai lunastaako tontinosansa. Tontin hinta ei siis sisälly huoneiston velattomaan hintaan, vaan se on mainittu hinnastossa erikseen kohdassa ”tontin lunastushinta”. Mikäli tonttiosuuttaan ei aio lunastaa, tai siirtää lunastusta myöhemmäksi, maksaa kuukausittain hoitovastikkeen lisäksi vuokratonttivastiketta. Vuokratonttivastikkeen maksaminen ei lyhennä tonttiosuuden lunastushintaa. Mikäli kaikki osakkaat lunastavat asuntokohtaiset tontinosansa, voi taloyhtiö lunastaa tontin kokonaan itselleen. Tällöin vuokratontti muuttuu taloyhtiön omaksi tontiksi.

LUNASTUSOIKEUDEN KÄYTTÖ JA SIIRTÄMINEN

Ensimmäinen mahdollisuus tontinosan lunastukseen on taloyhtiön hallinnan luovutuksen yhteydessä. Valmistumisen jälkeen on myös 3 ja 6 kuukauden kuluttua mahdollisuus lunastukseen. Tämän jälkeen lunastusmahdollisuus on kerran vuodessa marraskuun viimeisenä päivänä. Lunastuksesta on ilmoitettava 2 viikkoa etukäteen. Lunastaminen onnistuu myös rakentamisaikana ilmoittamalla siitä 6 kuukautta etukäteen. Koko lunastushinta on maksettava kerralla. Mikäli asunto myöhemmin myydään, eikä lunastusoikeutta ole käytetty, siirtyy se uudelle omistajalle.

VUOKRAN JA LUNASTUSHINNAN MÄÄRÄYTYMINEN

Tonttivuokran suuruus on vuokrasopimuksen allekirjoitushetkellä 4,2%. Vuokra on sidottu viralliseen elinkustannusindeksiin, kuitenkin siten, että sen vuotuinen korotus on aina vähintään 1%. Tontinosan lunastus on kiinteistökauppa, joten ostaja maksaa siitä lunastushinnan lisäksi 4%:n varainsiirtoveron. Tontin vuotuinen arvonnousu, eli lunastushinnan korotus on 1,5%. Virallinen laskelma lunastushinnasta tulee aina vuokranantajalta. Tontin vuokranantaja on Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitus- rahasto ja vuokra-aika on 30 vuotta.

Kortteliin rakentuu asuntoja kaiken ikäisille ja kaiken kokoisille perheille.

Tutustu kampanjaamme kotisivuillamme elokuun loppuun 2024 tulleisiin kauppoihin!

Tervetuloa omaan asuntoesittelyyn, sovi sopiva aika: asunnot@evalahti.com, 040-5164375

Helsingin Sanomat kertoo, että Pasilan postipuisto sijaitsee pääkaupunkiseudun väestön keskipisteessä (https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005968928.html).

Ajankohtaista tietoa Pasilan kehittymisestä: https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/pasila

Lisätietoja

Rakennustapaseloste
Asemapiirros
Hinnasto
Kohde-esite

Yhteystiedot

Essi Markkanen

Asiakaspäällikkö

Asuntomyynti, vuokraus, isännöinti ja asukasmuutokset

040 516 4375
asunnot@evalahti.com

Jätä yhteydenottopyyntö
Sijainti
Metsäläntie 8 a A39
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Omistus
Huoneiston kokoonpano
2h+kt
Huoneita
2
Asuinpinta-ala
47,0 m2
Kerros
7/8
Rakennusvuosi
2023
Vapautuu
14.07.2023
Varaustilanne
Myynnissä
Velaton hinta
286 700€
Myyntihinta
86 200€
Velkaosuus
200 500€
Neliöhinta
6 100€ / m2
Rahoitusvastike
852€ / kk
Hoitovastike
200€ / kk
Yhtiövastike
200€ / kk
Vesimaksun lisätiedot
mittarin mukaan
Lunastettavan vuokratontin vastike
197€ / kk
Vuokratontin lunastusosuus
49 284€
Sauna
Ei
Taloyhtiön sauna
Kyllä
Parveke
Lasitettu parveke
Hissi
Kyllä
Lämmitys
Maalämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
betoni
Kattotyypin kuvaus
huopakate
Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Helsingin Kirjekyyhky 7
Yhteiset tilat
Irtainvarastot, talopesula, kuivaushuone vapaa-ajan tila ja polkupyöravarastot
Energialuokka
Energialuokka: A2018
Energiatodistus
On
Tontin koko
1337,00 m2
Tontin vuokra
131 770,39 EUR/v
Tontin vuokra-aika päättyy
15.10.2051
Auton säilytys
Kirjekyyhky 7:lle kuuluu 22 pysäköintioikeutta parkkihallin nimeämättömille paikoille ja ne myydään asuntojen yhteydessä. Noin puolet korttelin autopaikoista varustetaan sähköauton latauspisteillä.