Korjaus­rakentaminen

Korjausrakentamisen tarve on kovassa kasvussa koko Suomessa. Olemme mukana korjausrakennusprojekteissa kaikilla talonrakennusalan sektoreilla: asuntorakentamisessa, teollisuusrakentamisessa, liike- ja toimitilarakentamisessa sekä julkisessa rakentamisessa.

Korjausrakentamista vahvalla kokemuksella

Toteutamme vaativia ja monipuolisia korjausrakentamisen hankkeita pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Karjalan aluella. Monipuolinen korjausrakentamisemme sekä jatkuva avainhenkilöstömme kouluttaminen varmistavat osaamisemme korkean tason ja hyvän, sovitun mukaisen lopputuloksen. 

Yhteystiedot

Jouni Pohjolainen

Toimitusjohtaja
Rakennusliike Evälahti

0400 184 998
jouni.pohjolainen@evalahti.com

Jätä yhteydenottopyyntö

Korjausrakentamisen referenssit

SOKOS HOTEL HELSINKI, SAUNAOSASTO JA KABINETTI

Kaupunki:
Helsinki
Rakennusvuosi:
2023

Vuonna 1930 valmistuneen Sokos Hotel Helsingin 9. kerroksen saunaosasto sekä kabinetti parvekkeineen saneerattiin kokonaisuudessaan.

Rakennuttaja:
KOy Kluuvikatu 8

PARTIOLAISTEN LEIRIKESKUS KILJAVAN KASSU

Kaupunki:
Nurmijärvi
Rakennusvuosi:
2016

Partiolaisten leirikeskuksen päärakennuksen täydellinen remontti.

Rakennuttaja:
Pääkaupunkiseudun Partiosäätiö Oy
Arkkitehti:
Avarrus Arkkitehdit Oy

LOAS Skinnarila 2

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2014

Kolmen kerrostalon erittäin nopealla aikataululla tehty peruskorjaus, jotta opiskelijat saivat tilat käyttöön heti opintojen alkaessa.

Rakennuttaja:
LOAS Lappeenranta
Arkkitehti:
Sami Vuorinen / Arkkitehtistudio Vuorinen Oy

Etelä-Karjalan keskussairaala

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2014

Toteutettu useita vaativia peruskorjauksia viidessä kerroksessa A-siivessä, joiden aikana sairaala on ollut toiminnassa. Ilmanvaihdon puhtausluokitukset olivat P1-luokkaa, jolloin esimerkiksi ilmanvaihtotyöt on tehtävä pölyttömässä työvaiheessa alipaineistetussa tilassa. Sairaalarakentamisessa on huomattavasti enemmän talotekniikkaa, ja tilojen viimeistely on huomioitava erityisen tarkasti steriiliyden säilyttämiseksi. G-osan laajennus 6/07-12/08 on ollut kohteen mittavimpia rakennusurakoita.

Rakennuttaja:
Useita
Arkkitehti:
Useita

Lauritsalan uimahallin peruskorjaus

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2013

Erikoisrakentamisen taidonnäyte, jossa peruskorjaus rakennettiin vaativaa vesieristämistä sekä toteutettiin laatoittamalla paljon monimuotoisia pintoja.

As Oy Lappeenrannan Härkösenkulma

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2012

Asunto Oy Lappeenrannan Härkösenkulmalle rakennettiin kaksi modernia ja uudenaikaista pienkerrostaloa, joista toinen on uusi ja toinen peruskorjattu funkistyylinen talo. Taloyhtiössä on 5 tasokasta asuntoa, joiden asuntotyypit ovat 3h+k+s ja 4h+k+s. Kohde rakennettiin tiiviiseen kaupunkiympäristöön, jossa haasteena oli ahdas piha-alue. Kullekin asunnolle kuuluu 2-paikkainen autotalli uudisosan pohjakerroksessa.

Rakennuttaja:
Oma tuotanto
Arkkitehti:
Timo ja Tuukka Vuori, Arkkitehtitoimisto Timo Vuori Oy

Cytomed lääketuotantolaitos

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2012

Rakennus toimi aiemmin konepajana, joka kunnostettiin uuteen käyttötarkoitukseen. Kohteeseen toteutettiin nykyaikaiseen lääketuotantoon soveltuvat korkealaatuiset tilat, joissa haastavaa rakentamista oli esimerkiksi useat puhtausluokitellut tilat.

Tetra Pak

Kaupunki:
Imatra
Rakennusvuosi:
2011

Ennen remonttia osa Mansikkalan yritystaloa, jossa oli varastoja ja teollisuustiloja. Remontin jälkeen saatiin uudet tuotantotilat nestepakkauskartonkitehtaalle sekä varastotiloja. Sisätilat purettiin lähes rungolle ja rakennettiin täysin uudelleen. Myös kattoa uusittiin. Hanke toteutettiin erittäin tiukassa aikataulussa ja tuotanto saatiin käyntiin ennätysajassa.

Erikoisrajajääkärikomppania

Kaupunki:
Imatra
Rakennusvuosi:
2011

Pitkä peruskorjausprosessi, joka toteutettiin vaiheittain tilojen ollessa koko perusrakentamisen ajan toiminnassa. Urakkaan kuului myös rakennuksen yhteyteen rakennettu urheilukenttä.

Tetra Pak

Kaupunki:
Imatra
Rakennusvuosi:
2011

Joutsenon terveysasema peruskorjaus ja laajennus

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2010

Joutsenon terveysaseman laajennus ja peruskorjaus, Lappeenranta 6/2009-5/2010.

Erikoisrakennuskohde, jossa oli erityisen haastavaa sijoittaa nykypäivän tekniikkaa vanhoihin rakenteisiin. Terveysaseman peruskorjauksessa ja rakentamisessa on huomioitava erityisen tarkasti tilojen viimeistely.

Metsä board Simpele

Kaupunki:
Simpele
Rakennusvuosi:
2006

Evälahti on toteuttanut kohteessa useita eri kokoisia urakoita. Voimalaitoksen sisätilat uusittiin vuonna 1998, arkittamo urakoitiin vuonna 2005, jonka jälkeen arkittamoon on tehty lisäksi kaksi laajennusta. Vuosina 2005-2006 toteutettiin kohteen mittavin urakka: kartonkitehtaan laajennus sekä siihen liittyviä pienempiä osaurakoita.

Rakennusajankohta: 1998-2006

Joutsenon vuokratalot

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2000

Poikkeuksellisen suuri kokonaisuus, jossa peruskorjattiin yhteensä yli 200 asunnon märkätilat.

Lappeenranta, Rakennusajankohta: 1999-2000

Imatran valtionhotellin peruskorjaus ja kongressiipi

Kaupunki:
Imatra
Rakennusvuosi:
1987

Imatrankosken partaalla sijaitsevan, vuonna 1903 valmistuneen arvorakennuksen haastava peruskorjaus. Monimuotoisen jugendlinnan perustuksia vahvistettiin ja vanha ilme palautettiin väritystä myöten entisöimällä ja restauroimalla. Vuonna 1983 rakennetun kongressiosan on suunnitellut arkkitehti Ilmo Valjakka.

Arkkitehti:
Usko Nyström