Liike- ja toimitila­rakentaminen

Evälahti on kokenut asiantuntija toimitilojen ja liiketilojen rakentamisessa ja myös rakennuttamisessa.

Tavoitteena kokonaistaloudellinen ratkaisu

Kokemuksemme ja asiantuntemuksemme turvin ohjaamme hankkeen suunnittelua ja rakentamista siten, että lopputulos vastaa varmasti tarpeitanne. Suunnittelua tehdään aina kiinteistön elinkaari huomioiden ja tavoitteena on kokonaistaloudellinen ratkaisu. Voimme toteuttaa hankkeita joustavasti monella eri urakkamuodolla: laskutyönä, kokonaishintaurakkana, tavoitehintaurakkana ja kvr-urakkana.

Etsitkö luotettavaa ja osaavaa yhteistyökumppania toimitilaprojektillesi?

Autamme sinua rakennusprojektin kaikissa vaiheissa: ensin sopivan tontin etsimisessä, toimivien ja tehokkaasti hyödynnettävien tilojen suunnittelussa, hankkeen rahoituksessa sekä rakentamisessa ja lopulta sopivien vuokralaisten hankinnassa.

Liike- ja toimitilarakentamisen referenssit

As Oy Helsingin Kirjekyyhky 4

Kaupunki:
Helsinki
Rakennusvuosi:
2022

Omana tuotantona Helsinkiin Pohjoispasilaan rakennettu 45 asunnon omistusasuntokohde. Katutasossa lisäksi kaksi liiketilaa, joissa toisessa ravintola- ja toisessa bistro-/kahvilavarustus. Toteutettu yhdessä Evälahti Uusimaan kanssa.

Rakennusajankohta 2020-2022. Laajuus 3350 kem2.

Rakennuttaja:
Oma tuotanto
Arkkitehti:
Arkkitehti Veikko Ojanlatva, Playa Arkkitehdit Oy

As Oy Helsingin Kirjekyyhky 2

Kaupunki:
Helsinki
Rakennusvuosi:
2021

Omana tuotantona Helsinkiin Pohjoispasilaan rakennettu 33 asunnon omistusasuntokohde. Katutason liiketilaan rakennettiin toimisto Evälahti Uusimaa Oy:lle. Postipuistoon rakennetaan aivan uutta Helsinkiä ja Kirjekyyhky 2 on korttelin ja alueen ensimmäinen Evälahden rakentama kohde. Toteutettu yhdessä Evälahti Uusimaan kanssa.

Rakennusajankohta 2020-2021. Laajuus 2700 kem2.

Rakennuttaja:
Oma tuotanto
Arkkitehti:
Arkkitehti Veikko Ojanlatva, Playa Arkkitehdit Oy

KOy Helsingin Rullakkokatu 1

Kaupunki:
Helsinki
Rakennusvuosi:
2021

KVR-urakkana toteutettu 113 vuokra-asunnon kerrostalokohde uudelle asuinalueelle Pohjois-Helsinkiin Postipuistoon. Katutasoon toteuttiin tilat päivittäistavarakaupalle. Kohteen laajuus 6396 kem2. Kohteella tarkat energiatavoitteet.

Rakennuttaja:
Kiinteistö Oy Pasilan Delta/ Ilmarinen
Arkkitehti:
Veikko Ojanlatva, Playa arkkitehdit Oy

Imatran Kylpylä Taikajoki

Kaupunki:
Imatra
Rakennusvuosi:
2018

Laajennuksessa suuren ja monipuolisen kylpylä Taikametsän allastilat kasvoivat yli 1500 neliöön ja allasvalikoima kasvoi 16 altaaseen. Lisäksi kylpylään rakennettiin kahden pienemmän liukumäen rinnalle uusi 80 metrin vesiliukumäki.

Rakennuttaja:
Imatran kylpylä/ Mitra Imatran rakennuttaja
Arkkitehti:
Paavo Karjalainen, Arktes Oy

As Oy Lappeenrannan Näyttämö

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2018

Aivan ydinkeskustaan Lappeenrannan vanhan Kaupungin teatterin tontille rakennettu 7-kerroksinen 24 asunnon omistusasuntokohde, jonka katutasossa on myös liiketila. Näyttämö on ensimmäinen tontin kolmesta rakennuksesta. Taloilla on yhteiset piha-alueet ja yhteinen pysäköintihalli talojen/sisäpihan alla.

Rakennusajankohta 2017-2018. Laajuus 2254 kem2.

Rakennuttaja:
Oma tuotanto
Arkkitehti:
Raimo Kasanko, Arkkitehdit Soini & Horto Oy

As Oy Imatran Koskitori

Kaupunki:
Imatra
Rakennusvuosi:
2018

Imatrankosken ydinkeskustaan, aivan torin laidalle taloyhtiön omalle tontille on vuonna 2017 syksyllä valmistunut 7-kerroksinen liike- ja asuintalo maanalaisella pysäköintihallilla, yhteensä noin 6800 kem2. Kaikissa asunnoissa on ylellisen leveä lasitettu parveke, laatoitetut kosteat tilat, pääosin tammiparkettilattiat sekä huoneistokohtainen ilmanvaihto lämmön talteenotolla. Osassa asuntoja on oma sauna ja taloyhtiössä on myös yleinen sauna. Asunnonhaltijat voivat halutessaan ostaa erillisen autohalliosakkeen. As Oy Imatran Koskitori toteutettiin yhteistyössä Mitran (ent. Imatran YH-rakennuttaja Oy) ja Imatran Seudun Yritystilat Oy kanssa.Asunnoista hieman alle puolet toteutettiin Mitralle osaomistusasunnoiksi.

Rakennuttaja:
Osin oma tuotanto, osin Mitra (ent. Imatran YH-rakennuttaja Oy) ja Imatran Seudun Yritystilat Oy
Arkkitehti:
Aki Luukko, ImArk Oy

As Oy Lappeenrannan City

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2017

Kaupungin keskeisimmällä paikalla sijaitseva Lappeenrannan City on 6- ja 8-kerroksinen kaksiosainen liike- ja asuinrakennus maanalaisella pysäköintihallilla, yhteensä noin 6500 kem2. Ydinkeskustan henkeen kuuluu, että katutaso ja toinen kerros ovat liikekäytössä. Asunnot on suunniteltu siten, että ne aukeavat heti eteisestä avarina tiloina. Pysäköintipaikat ja muut yhteistilat sijaitsevat kolmessa maanalaisessa kerroksessa. Osa toisen kerroksen kattopinnasta rakennettiin viherkatoksi. Asunnoistaa noin 2/3 rakennettiin suoraan OP Vuokratuotto Erikoissijoitusrahastolle

As Oy Lappeenrannan City toteutettiin työyhteenliittymänä Jatke Oy:n kanssa.

Rakennuttaja:
Oma tuotanto
Arkkitehti:
Arkkitehtitoimisto Timo Vuori Oy

Liikekeskus Centre

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2015

Lappeenrannan kaupungintalon takana, aivan keskustan ytimessä sijaitsevassa Liikekeskus Centressä on moderneja ja erittäin tasokkaita liike- ja toimistotiloja viidessä kerroksessa. Rakennuksessa on lisäksi kaksi maanalaista kerrosta, joissa sijaitsevat yksityiset pysäköintihallit. Rakentaminen toteutettiin samanaikaisesti ja samalla alueella suuren keskustakorttelin rakentamisen kanssa ja useiden samanaikaisten rakennustyömaiden vuoksi kohde oli logistisesti erittäin haastava. Ainutlaatuinen kohde toteutettiin KVR-urakkana, pois lukien arkkitehtuurinen suunnittelu.

Arkkitehti:
Petri Kemppinen ja Sami Vuorinen / Arkkitehtitoimisto Vuorinen

Kauppakeskus Capri

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
2013

Evälahti toteutti rakennuksen, jossa toimii hyvin erilaisia toimintoja ja palveluita, mm. Angry Birds huvipuisto. Suunnittelun keskeinen pyrkimys oli saada aikaan erityisesti juuri tähän paikkaan räätälöity ratkaisu: kaupallinen toimivuus, persoonallinen estetiikka ja näistä aineksista saadun tuloksen sovittaminen uuden kylpylän ja vanhan rakennuskannan yhteyteen. Kohde on osa Holiday Club Saimaan kokonaisuutta.

Arkkitehti:
Imatran arkkitehtuuritoimisto IM-ARK

S-Market Ruokolahti

Kaupunki:
Ruokolahti
Rakennusvuosi:
2009

Luonnonkauniille Saimaanharjulle toteutettujen Äijänkodin ja Eukonkodin välittömään läheisyyteen toteutettu S-ryhmän vaatimuksien mukainen kaupparakennus, jotka yhdessä luovat tyylikkään ja toimivan kokonaisuuden.

Imatran kylpylän hotelliosa ja taikametsän laajennus

Kaupunki:
Imatra
Rakennusvuosi:
2001

Imatran kylpylän ensimmäinen laajennussiipi, johon toteutettiin yhteensä 24 hotellihuonetta. Taikametsän laajennuksessa haastava kylpyrakentaminen vaatii erikoistekniikkaa. Kohteessa oli kylpyläsuunnitteluun erikoistunut arkkitehti, joka suunnitteli mielenkiintoisia rakenteellisia yksityiskohtia. 

Arkkitehti:
Paavo Karjalainen / Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy

Hotelli Patria

Kaupunki:
Lappeenranta
Rakennusvuosi:
1991

Lappeenrannan sataman läheisyydessä sijaitseva näyttävä rakennus, joka toteutettiin tavoitehintaurakkana. Julkisivuissa on käytetty RATI-elementtejä, joka edustaa hieman erilaista julkisivurakentamista.

Arkkitehti:
Marianna ja Mikko Heliövaara

Imatran valtionhotellin peruskorjaus ja kongressiipi

Kaupunki:
Imatra
Rakennusvuosi:
1987

Imatrankosken partaalla sijaitsevan, vuonna 1903 valmistuneen arvorakennuksen haastava peruskorjaus. Monimuotoisen jugendlinnan perustuksia vahvistettiin ja vanha ilme palautettiin väritystä myöten entisöimällä ja restauroimalla. Vuonna 1983 rakennetun kongressiosan on suunnitellut arkkitehti Ilmo Valjakka.

Arkkitehti:
Usko Nyström

Yhteystiedot