Joensuu ilmakuva

Myytävät asunnot Joensuussa

Joensuun rautatieaseman vanhan pysäköintialueen paikalle rakentuu uusi asuinkortteli. Alue on hieno, keskeinen ja poikkeuksellinen.

Joensuun rautatieaseman vanhan pysäköintialueen paikalle rakentuu uusi asuinkortteli. Alue on hieno, keskeinen ja poikkeuksellinen. Kortteliin on ajatuksena rakentaa asuinrakennuksia, mutta kaava mahdollistaa myös liike- ja toimistotiloja sekä palveluasumista. Kortteli sijoittuu Hotelli Kimmelin ja Rautatieaseman väliin.

Joensuun Asemanseudulle rakentuu aivan uusi asuinalue historialliselle paikalle. Asemanseudulla tullaan asumaan keskustamaisessa ympäristössä kävely- tai pyöräilymatkan päässä kaikista hyvään elämään tarvittavista keskustan palveluista ja samalla lähes Pielisjoen rannassa. Juna- ja bussiasemien läheisyys takaa hyvät yhteydet myös pidemmillekin matkoille.

Asemanseudun kehittäminen linkittyy vahvasti Joensuun kaupunkikehityksen tavoitteeseen symmetrisestä kaupungista, jossa keskusta levittäytyy tasaisesti Pielisjoen molemmille puolille. Joensuun keskusta on perinteisesti painottunut Pielisjoen länsirannalle, jonne kaupunki perustettiin vuonna 1848. Joen itäpuolelle kaupunki laajentui vasta 1953, kun Pielisensuun kunta liittyi Joensuuhun.

Joensuun asemanseudun historiaa

Joensuun asemaseudun rautatieasema on perustettu 1894. Asema suunniteltiin Viipurin ja Sortavalan kautta kulkevan Karjalan radan pääteasemaksi. Karjalanrata katkaistiin alueluovutusten yhteydessä ja rata saatiin uudelleen käyttöön vasta 1967–1968. Joensuun rautatieasema on vain yksi kahdesta Suomen puolelle jääneistä Karjalanradan asemista Niiralan aseman lisäksi. Asema on yksi Suomen rautateiden arvokkaimpia ja suojelluimpia kohteita.

Asemanseutu on osa vanhaa Pielisensuun kuntaa. Alueen historia ulottuu 1800-luvulle asti, kun Joensuun alueen teollisuus nosti päätään puuteollisuuden voimin.


Havainne-/massoittelukuva Joensuun asemanseudun korttelista 17.9.2020
Havainne-/massoittelukuva Joensuun asemanseudun korttelista 17.9.2020 (uusin suunnitelma hieman poikkeaa kuvasta)

Haluatko olla osana kehittämässä tätä historiallista aluetta? Mikäli haluat lisätietoja alueen suunnitelmista, Ota yhteyttä meihin.

Yhteystiedot

Essi Markkanen

Asiakaspäällikkö

Asuntomyynti, vuokraus, isännöinti ja asukasmuutokset

040 516 4375
asunnot@evalahti.com

Jätä yhteydenottopyyntö